Annyit emlegették 2006 és 2010 között bizonyos elemek a banánköztársaság kifejezést, hogy a birka nép füle ráállt. Kívánja. Éppen ezért, igazukat bizonyítandó, megalkották azt ők maguk. De ez már lerágott csont, ~90-es iq felett ezt az emberek azért jórészt felfogják. Most viszont nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy a banánunió is alakulóban van.

Mert bizony mi ők győztek. Már a fiúk. Kiharcolták, hogy nem csupán itthon, de Európában is mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Sőt, egyenesen menő. (Amúgy ez igazi csapatmunka volt, annak ellenére, hogy nem tudatosan csinálták. Az Idióta F.C. a pálya déli oldalán passzolgatott, majd egy hirtelen átadással Viktorhoz került a labda, aki hihetetlen eleganciával a hálóba emelte a játékszert a kint bóklászó kapus felett.) Azért ez valahol jó dolog. Megmutatja, hogy ezen a kontinensen még mindig csak és kizárólag a saját határaikig látó, ostoba, gyenge, cserébe ezt mértéktelenül kompenzáló országok vannak. Meg a főbalek Németország, aki mindezt a bohózatot szíveskedik finanszírozni. 

Ebből sok dolog következik, de a legfontosabb talán mégis az, hogy még súlyos évtizedekre vagyunk attól, hogy felismerjük (így, közösen), hogy az erős EU, a közös szemlélet mindenkinek az érdeke. Bizony, ezért majd úgynevezett nemzeti érdekeket félre kell tenni. Fájni fog, nagyon. Hisztizni fogunk és a seggünket a földhöz csapkodjuk majd, demonstratíve. De ne aggódjunk, a mi Viktorunk elintézte Silvio, Jeórjiosz és társai segítségével, hogy addig még rengeteg lehetőség maradjon az oly mókás egymás közötti faszkodásra.

Az értelmesebbeknek pedig kőkemény és kínkeserves munkára.

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszlogika.blog.hu/api/trackback/id/tr34639060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása