Tényképzési rendszerek

2012.04.03. 09:25

Az utóbbi pár évet elnézve felmerült bennem a kérdés, hogy a saját beteges fantáziájukba zárt kormánypártiak világában miket is használhatunk érvként. Mert érvekre szükség van, ha vitatkozni akarunk.

Úgy érzem, kulcsszavakra kell bontani a kérdést ("saját világ" kiterjedése annak gyermetegsége ellenére is jelentős, így a lista messze nem lesz teljes).

demokrácia
tén​y 1 - Az meg van szilárdítva. OV által.

tény 2 - 2010-ig nettó diktatúra volt (98-02 között nem, de a kommunisták leverték a nagy vívmányt), ahol (tk.) szemkilövető gumilövedékektől rettegtek a zemberek, akik természetesen OV-t kívánták vissza titokban a hatalomba. Egyébként 2002-ben és 2006-ban is nyerhetett volna OV, ha akar. De elővigyázatossága és hazaszeretete miatt nem akart.

tény 3 - OV-nak, illetve a fidesz vezetőinek kötelessége a témában kevésbé járatos nyugati, magyarellenes országokat kioktatni. Ő csak a javukat akarja.

tény 4 - Az orbáni rendszerrel szemben megfogalmazott ún. érvek példátlan tudatlanságból fakadó rosszindulatú spekulációnak tekintendők.

tény 5 - A magyarországi zsidóságnak semmi oka nem lehet a félelemre. Ez a rendszer ugyanis maximálisan toleráns a kisebbségekkel szemben, nem történhet meg a velük szembeni ordas eszmék nyílt vállalása, hirdetése.

alaptörvény
té​ny 1 - Égető szükség volt egy új alkotmányra, mert a régi demokráciadeficittel küzdött.

tény 2 - A zemberek 2/3-a 2010-ben megszavazta, hogy OV írjon végre egy Magyar Alkotmányt.

tény 3 - Szájer József egy Brüsszelbe tartó vonaton nem írt az alkotmányba, csupán csodálta az amögött felsejlő géniuszt (OV-t).

tény 4 - Schmitt Pál elolvasta, megértette és aláírásával elismerte annak Átütő Magyarságát. Valójában a pillanat hevében majdnem OV-ként írta alá, de szerencsére rászóltak a törvénykezés igaz motorjára.

tény 5 - Az alaptörvény és a sarkalatos törvények elveit a józan ésszel nem szembenállónak, illetve nem rosszhiszeműnek KELL feltételezni. Aki ilyenre vetemedne, az hazaáruló.

A kormány kommunikációja
tény 1 - A kormány egyértelmű, világos és őszinte.

tény 2 - A kormány kommünikéit a külföldi média mindennapi gyakorlatában meghamisítja, kiforgatja, szándékosan félreértelmezi.

tény 3 - A kormány álláspontja a magyar zemberek álláspontja.

Orbán Viktor
tény 1 - OV egy olyan jó ember.

tény 2 - OV sosem hazudott még. Ha mégis, akkor csak és kizárólag azért, hogy a hazájára rontó kommunisták eszén túljárjon.

tény 3 - OV emberfeletti erőfeszítéseket tesz a magyarság egyesítésére. Ennek a fő útja a vele szembenállók démonizálása, de csak szükségszerűségből, hiszen ők elvetemült, köztörvényes bűnözők.

tény 4 - OV érti a piaci folyamatokat. Sőt! Senki sem érti annyira, mint ő, éppen ezért minden bizalmunkat nyugodt szívvel beléje helyezhetjük.

tény 5 - OV az egyetlen szalonképes politikus itthon. Gyakorlatilag az EU-ban is (a másik egy bizonyos S. Berlusconi nevű olyan rendes ember)

tény 6 - OV minden cselekedete a magyar zemberek megvédése érdekében történik. Mi, a zemberek, örömmel vettük (méghozzá kitörővel), mikor például megvédte a nyugdíjunkat az eltőzsdézéstől.

tény 7 - OV hősiesen leverte az ellene nemzetközileg szervezett puccskísérletet. A hazai kollaboránsokat pedig keményen (de igazságosan) el fogja számoltatni.

Matolcsy György
tény 1 - MGy példátlanul sikeres gazdaságpolitikát folytat jelenleg (gyakorlatilag 2010 óta töretlenül). 

tény 2 - MGy már januárban megkötötte az IMF megállapodást (amire igazából nincs is szükségünk, mi csak nem hagyjuk cserben azt, ami a miénk, aminek a részvényesei vagyunk).

tén​y 3 - MGy akkor is több pénzt tud beszedni adóként, ha az kevesebb, ezzel egyébként radikálisan csökkentve mind a költségvetési hiányt, mind az államadósságot.

Hoffmann Rózsa
tény 1 - HR tv. javaslatait a társadalom teljeskörűen és a kormánnyal vállvetve támogatja. Pl. felsőoktatási hallgatók tömegei tüntettek mellette.

tény 2 - HR egy korszerű szemléletet honosít meg a magyar oktatás világában.

tény 3 - HR megszünteti az "elit a köz pénzén termeli újra önmagát" elvet. 

Selmeczi Gabriella
tény 1 - SG fifikásan mutat rá a tényre, hogy a kommunisták az almát akarják a körtével összehasonlítani.

tén​y 2 - SG-nak nem kell értenie a nyugdíj témaköréhez, van olyan intelligens, hogy rutinból levezényli annak az átalakítását, megvédését.

tény 3 - SG kiváló felesége lenne Lázár János frakcióvezető úrnak.

Lázár János
tény 1 - LJ egy rendkívül illemtudó, kedves és jóképű fiatalember.

tény 2 - Hódmezővásárhely büszke rá, hogy ilyen kiváló polgármestere van, mint LJ. A többi város irigykedhet, nem tervezi választókerületének módosítását.

tény 3 - LJ kiváló férje lenne Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi kormánybiztos asszonynak.

Schmitt Pál
tény 1 - SP egy bolgár sporttudós.
tény 2 - SP nem hazudozott a lemondásához vezető, a méltatlan baloldal által generált botrányban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszlogika.blog.hu/api/trackback/id/tr324360495

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.03. 10:48:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabogyula 2012.04.03. 20:50:02

MSZP
tény 1 :
Az mszp-nek úgy NEM SIKERÜLT megnyernie a 2010-es választást , hogy közben 1 generációra előre eladósitotta a költségvetést .
Ez ám a bravúr !

fideszlogika 2012.04.03. 21:03:12

@szabogyula: Az előző kormányok ténykedése, az időjárás, való világ x történései nem mentik fel a kormányt a gondolkodás és a racionális döntések hozásásnak kötelessége alól.

szabogyula 2012.04.03. 21:30:40

"" nem mentik fel a kormányt a gondolkodás és a racionális döntések hozásásnak kötelessége alól. ""
.
Ezt én nem is állitottam .
.
Én azt állitottam , hogy könnyű azasszony nevére felvenni a provident hitelt , elvinni a gyerekeket a vidámparkba , elhagyni az asszonyt , utána verni a mellemet , hogy én vidámparkba hordtam a gyerekeket , amig együtt voltunk .....magyarán amig van lové , addig menőzök , amikor meg nincs , elkezdek mutogatni a másikra ...

fideszlogika 2012.04.03. 21:56:46

@szabogyula: Azért azt ne felejtsük el, hogy az asszony kaján vigyorral az arcán asszisztált ehhez. Sajnos.
süti beállítások módosítása